Naturpärlor

Långängen-Elfviks naturreservat består av det tidigare naturreservatet Långängen som 2006 utvidgas med Elfvikslandets jordbrukslandskap och resterande delar av Kottlasjön med omgivande stränder. I området finns gott om vandringsleder, ridstigar, mountainbikeleder och motionsspår. Från Ekholmsnäsbackens topp har man en vidsträckt utsikt över området. Kappsta fick skydd som naturreservat 1995 och omfattar en unik blandning av natur- och parklandskap.

karta
De streckade områdena på kartan markerar naturreservat vid Långängen-Elfvik och Kappsta.

Kartan ovan är ett utsnitt ur Lidingö stads digitalkarta där du hittar det mesta som är värt att veta om ön! (klicka på Karta i menyn)

Naturpärlor

På Lidingö finns många naturpärlor. Detta är bara några av alla de fina naturområden som finns att upptäcka. Läs mer på Lidingö stads sida Naturområden.

Ekbacken

I den blommande lövskogslunden mellan bebyggelsen i Larsberg, Brostugevägen och klipporna ner mot sjösidan i Lilla Värtan ryms det mesta som Lidingö har att bjuda av lundväxter.

Utinaturen.nu

Kappsta

Kappsta är känt för sin rika parkflora är en av landets bästa platser för att studera växter som kommit in med människans hjälp och sedan förvildats.

Utinaturen.nu

Långängen

Långängens naturreservat med gamla skogar, fågelrika sjöar och kulturmarker inbjuder till strövtåg och naturupplevelser året om.

Utinaturen.nu

Våra favoritträd

Vilket är ditt favoritträd på Lidingö?

Våra favoritträd