Våra naturguider

Alla våra naturvandringar leds av kunniga och erfarna guider. Stor eller liten grupp – du får alltid något nytt med dig och har troligen haft trevligt på vägen. Oftast leds vandringarna av våra egna guider som vi presenterar här, men om det behövs lånar vi även in andra.

Välkommen att följa med oss ut i naturen!

Helena Klangemo
Biogeovetare och auktoriserad natur-och Stockholmsguide.

Älskar kulturlandskapet, spåren av äldre tider, den vilda natur som etablerat sig i staden och den ursprungligt vilda naturen med känslan av att vara den första människan på plats.

Isak Isaksson
Biogeovetare och auktoriserad natur-och Stockholmsguide.

Har bred internationell färdledarerfarenhet och är intresserad av allt som hoppar, kryper, krälar och växer.

Sakkunnig i naturvård på Naturskyddsföreningens rikskansli.

Folke Kustvall Larsson
Zooekolog med inriktning på forskningsfrågor och beteendeekologi.

Virginia Kustvall Larsson
Biolog med fokus på botanik, hållbara städer och samhällsplanering.

Gemensamma intresseområden är främst växter, insekter och fåglar. Har tillsammans skrivit en rad guider till besöksvärda naturpärlor.

Torbjörn Peterson
Biolog inklusive geovetenskap och miljövetenskap med brett intresse inom ekologi och evolution.

Han har gjort inventeringar av flora och fauna på Lidingö och i Stockholms län, rest i flera länder med särskilt fokus på herpetologi (reptiler och groddjur) och på senare år trollsländor.

Har lett Naturskyddsföreningens grodvandringar på Lidingö i 25 år.